ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ "ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 2025"
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024 |
||
17:45-18:00 |
Είσοδος στο ψηφιακό δωμάτιο |
|
18:00-18:15 |
Περ/κός Επόπτης Ποιότητας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας Δ/ντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής |
Χαιρετισμοί |
18:15-18:35 |
Κουταβά Νάνσυ, Συντονίστρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία, WWF |
Ο πλανήτης στο πιάτο μας – ώρα να αλλάξουμε συνήθειες |
18:35-18:40 |
Ερωτήσεις |
|
18:40-18:55 |
Μπίνιου Ευαγγελία, Προϊσταμένη ΚΕΠΕΑ Αρναίας |
Η αειφορική διαχείριση απορριμμάτων υπό το πρίσμα του Σ.Δ.Δ. «Ταπερίστας» |
18:55-19:05 |
Διάλειμμα |
|
19:05-20:35 |
Αθανάσιος Μόγιας, Αν. Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Συντονιστής Κόμβου FoodEducators στην Ελλάδα Παναγιώτης Μπαρδάκης, Συντονιστής Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Στέλεχος Κόμβου FoodEducators στην Ελλάδα Εύη Σώμαλου, Διαχειρίστρια Κόμβου FoodEducators στην Ελλάδα Ομάδα υποστήριξης: Στέλλα Ανδριοπούλου Δήμητρα Δορουγιδένη Δημήτρης Σπιτσέρης (Στελέχη Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Κόμβου FoodEducators στην Ελλάδα) |
Πρόγραμμα FoodEducators: Σχέδια μαθήματος για εφαρμογή στην τάξη σε σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης |
20:35-20:50 |
Συμπλήρωση παρουσιολογίου |
Συζήτηση-Ερωτήσεις |
ΤΡΙΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024 |
||
17:45-18:00 |
Είσοδος στο ψηφιακό δωμάτιο |
|
18:00-19:00 |
Χρυσοβέργη Ευαγγελία, εκπαιδευτικός, δημιουργία και οργάνωση ιστολογίων «Ταπερίστας» |
Διαχείριση ιστολογίου στο ΠΣΔ |
19:00-20:00 |
Ραβάνη Ιωάννα, Προϊσταμένη ΚΕΠΕΑ Καλαμάτας |
Δημιουργία παιχνιδοασκήσεων (Quiz) μέσω ψηφιακών εργαλείων |
20:00-20:10 |
Διάλειμμα |
|
20:10-21:10 |
Ηλιοπούλου Ευγενία, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ηλείας Σταθόπουλος Παναγιώτης, Maitre es sciences de l education, Bordeaux II |
Δημιουργία αφίσας και εικόνας: Mε την πλατφόρμα Canva δημιουργούμε εύκολα αφίσες και εικόνες με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης |
21:10-21:30 |
Συμπλήρωση παρουσιολογίου |
Συζήτηση-Ερωτήσεις |
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024 |
||
17:45-18:00 |
Είσοδος στο ψηφιακό δωμάτιο |
|
18:00-18:20 |
Δρ Ευαγγελία Φάππα, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Συντονίστρια Κοινωνικής και Συμπεριφορικής Αλλαγής, UNICEF Ελλάδας |
Υποστηρίζοντας ως εκπαιδευτικοί την αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς των παιδιών και εφήβων |
18:20-18:30 |
Ερωτήσεις |
|
18:30-18:50 |
Δρ Γεώργιος Μαράκης, Διατροφολόγος, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του ΕΦΕΤ, Αναπλ. Προϊστάμενος του Τμήματος Διατροφής και Προδιαγραφών, Δ/νση Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Διατροφής, ΕΦΕΤ |
Η σημασία μείωσης ελεύθερων σακχάρων και αλατιού στη διατροφή των παιδιών και των εφήβων |
18:50-19:00 |
Ερωτήσεις |
|
19:00-19:20 |
Δρ Νικόλαος Α. Κατερέλος, Χημικός Μηχανικός, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του ΕΦΕΤ, Προϊστάμενος του Τμήματος Επικοινωνίας, Δ/νση Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Διατροφής, ΕΦΕΤ. |
Υλικά σε επαφή με τρόφιμα: Μια διαδρομή από το HACCP στην ανακύκλωση |
19:20-19:30 |
Ερωτήσεις |
|
19:30-19:45 |
Κυρανάς Ευστράτιος, Ομότιμος Καθηγητής Χημείας και Επιστήμης Τροφίμων Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας ΔΙΠΑΕ |
Πληροφορίες που αντλεί ο καταναλωτής από την ετικέτα των τροφίμων |
19:45-19:50 |
Ερωτήσεις |
|
19:50-20:05 |
Κων/να Χατζημίχου - Καλούση, Υπεύθυνη Σχολ. Δραστ. Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας |
Η Διατροφή ως «τόπος» συνάντησης του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και της Υγείας μέσα από ένα Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων |
20:05-20:10 |
Ερωτήσεις |
|
20:10-20:30 |
Συμπλήρωση παρουσιολογίου |
Συζήτηση-Ερωτήσεις |