Πρόγραμμα επιμόρφωσης "Ταπερίστας 2025"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ "ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 2025"

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

17:45-18:00

Είσοδος στο ψηφιακό δωμάτιο

 

18:00-18:15

Περ/κός Επόπτης Ποιότητας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας

Δ/ντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής

Χαιρετισμοί

18:15-18:35

Κουταβά Νάνσυ, Συντονίστρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία, WWF

Ο πλανήτης στο πιάτο μας – ώρα να αλλάξουμε συνήθειες

18:35-18:40

Ερωτήσεις

 

18:40-18:55

Μπίνιου Ευαγγελία, Προϊσταμένη ΚΕΠΕΑ Αρναίας

Η αειφορική διαχείριση απορριμμάτων υπό το πρίσμα του Σ.Δ.Δ. «Ταπερίστας»

18:55-19:05

Διάλειμμα

 

19:05-20:35

Αθανάσιος Μόγιας, Αν. Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Συντονιστής Κόμβου FoodEducators στην Ελλάδα

Παναγιώτης Μπαρδάκης, Συντονιστής Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Στέλεχος Κόμβου FoodEducators στην Ελλάδα

Εύη Σώμαλου, Διαχειρίστρια Κόμβου FoodEducators στην Ελλάδα

Ομάδα υποστήριξης:

Στέλλα Ανδριοπούλου

Δήμητρα Δορουγιδένη

Δημήτρης Σπιτσέρης

(Στελέχη Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Κόμβου FoodEducators στην Ελλάδα)

Πρόγραμμα FoodEducators: Σχέδια μαθήματος για εφαρμογή στην τάξη σε σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης

20:35-20:50

Συμπλήρωση παρουσιολογίου

Συζήτηση-Ερωτήσεις

 

ΤΡΙΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

17:45-18:00

Είσοδος στο ψηφιακό δωμάτιο

 

18:00-19:00

Χρυσοβέργη Ευαγγελία, εκπαιδευτικός, δημιουργία και οργάνωση ιστολογίων «Ταπερίστας»

Διαχείριση ιστολογίου στο ΠΣΔ

19:00-20:00

Ραβάνη Ιωάννα, Προϊσταμένη ΚΕΠΕΑ Καλαμάτας

Δημιουργία παιχνιδοασκήσεων (Quiz) μέσω ψηφιακών εργαλείων

20:00-20:10

Διάλειμμα

 

20:10-21:10

Ηλιοπούλου Ευγενία, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ηλείας

Σταθόπουλος Παναγιώτης, Maitre es sciences de l education, Bordeaux II

Δημιουργία αφίσας και εικόνας:

Mε την πλατφόρμα Canva δημιουργούμε εύκολα αφίσες και εικόνες με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

21:10-21:30

Συμπλήρωση παρουσιολογίου

Συζήτηση-Ερωτήσεις

 

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

17:45-18:00

Είσοδος στο ψηφιακό δωμάτιο

 

18:00-18:20

Δρ Ευαγγελία Φάππα,

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος,

Συντονίστρια Κοινωνικής και Συμπεριφορικής Αλλαγής, UNICEF Ελλάδας
Διδάσκουσα Τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Υποστηρίζοντας ως εκπαιδευτικοί την αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς των παιδιών και εφήβων

18:20-18:30

Ερωτήσεις

 

18:30-18:50

Δρ Γεώργιος Μαράκης, Διατροφολόγος, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του ΕΦΕΤ, Αναπλ. Προϊστάμενος του Τμήματος Διατροφής και Προδιαγραφών, Δ/νση Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Διατροφής, ΕΦΕΤ

Η σημασία μείωσης ελεύθερων σακχάρων και αλατιού στη διατροφή των παιδιών και των εφήβων

18:50-19:00

Ερωτήσεις

 

19:00-19:20

Δρ Νικόλαος Α. Κατερέλος,

Χημικός Μηχανικός, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του ΕΦΕΤ, Προϊστάμενος του Τμήματος Επικοινωνίας, Δ/νση Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Διατροφής, ΕΦΕΤ.

Υλικά σε επαφή με τρόφιμα: Μια διαδρομή από το HACCP στην ανακύκλωση

19:20-19:30

Ερωτήσεις

 

19:30-19:45

Κυρανάς Ευστράτιος,

Ομότιμος Καθηγητής Χημείας και Επιστήμης Τροφίμων Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας ΔΙΠΑΕ

Πληροφορίες που αντλεί ο καταναλωτής από την ετικέτα των τροφίμων

19:45-19:50

Ερωτήσεις

 

19:50-20:05

Κων/να Χατζημίχου - Καλούση, 

Υπεύθυνη Σχολ. Δραστ. Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας

Η Διατροφή ως «τόπος» συνάντησης του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος και της Υγείας μέσα από ένα Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων

20:05-20:10

Ερωτήσεις

 

20:10-20:30

Συμπλήρωση παρουσιολογίου

Συζήτηση-Ερωτήσεις